Ensinnäkin en ymmärrä, miksei täällä voi näkyä nuo kommentit kirjoituksen alla muuta kuin ensimmäisellä kerralla niitä lukiessa, vaan pitää niitä sitten erikseen alkaa etsimään "kommentit"-osioon...että voisi sitten kommentoida niitä kommentteja.

""Fake it till you make it", on yksi hyvä lausahdus jonka kuulin vastikään Ihmissuhdekurssin vetäjältä. Tämä tarkoittaa että ole sellainen kuin haluat olla ja teeskentele olevasi se - lopulta se olet. Ihmiset ovat pinnallisia ja muodostavat mielipiteitä ihmisistä sosiaalisen statuksen ja ulkonäön perusteella mielestäni 90 prosenttisesti. He ovat laumaeläimiä jotka seuraavat kaveriensa mielipiteitä ja käyttäytymismalleja. Ei ole muuta mahdollisuutta kuin lähteä leikkiin mukaan ja suoriutua voittajaksi tässä mielenkiintoisessa ihmissuhdepelissä."

Oletko miettinyt sitä, onko tämä 'ihmissuhdepeli' tervettä kanssakäymistä vai teennäistä muka-normaalia 'kun kaikki muutki...' -ryhmäkäyttäytymistä?"

Niin, no varmaan sekä että.

"Tämän kaiken sanottuani joudun tunnustamaan, että olen sanassa junassa kanssasi (sillä erolla että olen pari vuotta vanhempi ja kaveripiirini on opiskelun perässä muuttamisen seurauksena supistunut olemattomiin, kolmannen kouluasteen aikana en enää 'kyennyt' luomaan kestäviä ystävyyssuhteita - ehken enää jaksanut luopua kaikesta ), mutta olen valinnut lähtökohdikseni ongelman ratkaisemiseksi eri asiat: En yritä muuttua sellaiseksi kuin luulen 'maailman' minun haluavan olla, vaan sellaiseksi, että voin elää omaa elämääni riippumatta siitä mikä 'maailman' mielipide on. Omalla kohdallani tarvittavan muutoksen aikaansaaminen voi olla jo liian myöhäistä, mutta älä silti tähtää muiden hyväksynnän havitteluun vaan itsesi hyväksymiseen."

Tuo on totta, että ensin vaan pitäisi olla niin sinut itsensä kanssa ja elää rohkeasti sitä elämäänsä omana itsenään välittämättä muista. Pitäisi vaan malttaa olla yrittämättä ja olla rauhassa sitä mitä on, ja sitä kautta sen ihmisten "suosion" sitten saavuttaakin. Vaikeammin sanottu kuin tehty.