Musiikki on suosittu puheenaihe ja se yhdistää ihmisiä. Koska en ole musiikin asiantuntija, minun on vaikea analysoida sitä täysin oikein, vaikka haluaisinkin. Haluaisin oppia enemmän musiikista ja olla ylpeä musiikkimaustani, sekä pystyä keskustelemaan siitä. Toivoisinkin mielipiteitä asiasta muilta musiikinharrastajilta.

Suurin vaikeus on muodostunut siitä, etten oikein osaa määritellä mistä oikeasti pidän. Menenkö vain ryhmän mukana vai omaanko omia mielipiteitä? Vai onko totuus vain se, että satun pitämään monista eri tyylilajeista? Vai alanko vain alitajuisesti pitämään lähimmäisteni musiikkimausta kuuluakseni joukkoon? Inhoan kysymystä "mitä musiikkia kuuntelet", kun määritelmäni on niin epäselvä "kaikenlaista, riippuu bändistä". Toisaalta, se on totuus. Voisinko kuitenkin vielä kehittää itseäni tässä asiassa ja antaa napakamman vastauksen?

Valitettavasti olen huomannut, että alan pitämään helposti samaa musiikkia ykkösjuttuna kuten ihmiset joiden kanssa liikun. Tällöin minua vähän hävettää ilmaista muitakin mieltymyksiä, varsinkin kun en osaa perustella niitä. Kuulostan varmasti pinnalliselta, jos sanon Rihannan olevan hyvä. Mutta mikäli osaisin perustella sen ja pystyisin todistamaan sen olevan musiikkilaji siinä missä muukin, olisin itsestäni ylpeä. Ehkä tulisi etsiä jotain ei-niin-pinnalla olevia R&B-laulajia niin en olisi niin pinnallinen? Usein kuulee agressiivista kommenttia siitä, että "tuollainen r'n'b on kehittymättömien teinien musiikkia, tämä heavy-rock on oikeaa musiikkia eikä niin tuotettua kuin tämä ja tämä blaa blaa blaa". Toivoisinkin nyt siis syvempää otetta tähän ja mielipidettä siihen, mikä tekee musiikkimausta hyvän.

Musiikki on aina kuulunut elämääni enemmän tai vähemmän. Perus-lastenlurituksien jälkeen muistan alkaneeni kuunnella lähinnä pop-musiikkia 10 vuoden tienoilla. Lemppareitani oli mm. Spice girls, Backstreet boys ja Britney Spears. Lapsuudenystävälläni ja muilla tytöillä luokallani oli myös sama maku. Menin kaverini harrastukseen, show-tanssiin, mukaan. Vielä tänäkin päivänä harrastan tanssia. Pidän myös laulamisesta. Ala-asteella laulukokeesta pamahti 9, jota jaksan edelleen hehkuttaa, heh. Karaokessa olen tuntenut palavaa halua mennä laulamaan yleisön eteen ja harmitellut lahjojeni menoa hukkaan. Viime aikoina päätin tehdä testin ja kuulla miltä lauluni oikeasti kuulostaa. No eipä se mitenkään erityisen kauniilta kuulostanut, kun nauhurilta sitä kuuntelin. Enää ei harmita kun en uskalla mennä karaokea laulamaan.:) Se on jännä miten oma laulu pään sisällä kuulostaa hyvältä ja siitä saa mielihyvää, mutta ulkoapäin eri juttu. Toivottavasti tanssissa ei ole sama homma. Voisi ehkä ehdottaa jonkun tanssikoreografian filmaamista tanssitunnilla. Ainakin baarin tanssilattialla tunnen loistavani... Voihan toki olla, että kun tuntee olonsa rennoksi niin näyttää myös hyvältä. Sattuneesta syystä olen alkanut innostumaan kitaran soitosta. Tuntuu kuitenkin oudolta mennä yhtäkkiä jonnekin kansanopiston kitara-kurssille. Ehkä nyt vaan panostan tanssiin ja uusien bändien opiskeluun.

Mistä musiikkimaku loppujenlopuksi syntyy? Syntyykö se piireistä, joihin on lapsuudessa/nuoruudessa luonnollisesti ajautunut? Tuleeko se geeneistä? Onko mukana ei-tiedostettua sosiaalisen hyväksynnän tarvetta?

Seuraavaksi voisinkin listata genreittäin mielimusiikkiani.

Elektroninen musiikki:

Paul Kalkbrenner: www.youtube.com/watch

Röyksopp: www.youtube.com/watch

Rock:

Kings of convenience: www.youtube.com/watch

Coldplay: www.youtube.com/watch

Snow patrol: www.youtube.com/watch

Incubus: www.youtube.com/watch

The Fray: www.youtube.com/watch

Lost prophets: www.youtube.com/watch

Linkin Park: www.youtube.com/watch

R&B:

Lenny Kravitz: www.youtube.com/watch

M Pokora: www.youtube.com/watch

Pop:

One Republic: www.youtube.com/watch (ehdottomasti yksi suosikeista, johon en kyllästy koskaan)

On mielenkiintoista (ja monimutkaista), miten monta eri tyylilajia esimerkiksi rock-musiikki sisältää. Monessa musiikissa yhdistyy eri genret, kuten esimerkiksi "vaihtoehtorock" eli "alternative rock". Sijoitin bändit/laulajat nyt siihen genreen mitä ne pääasiassa ovat. Piti myös miettiä, mihin genreen esimerkiksi Lenny Kravitz sijoittuu. "Elements of rock, soul, R&B, funk, reggae, hard rock, psychedelic, folk and ballads" ovat Wikipedian mukaan hänen tyylisuuntiaan.